Οδηγίες

  • Για να καταχωρίσετε αγγελία πρέπει να γραφτείτε στο σύστημα αγγελιών που είναι ανεξάρτητο απο το Forum.
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας των αγγελιών είναι ορατά μόνο όταν έχετε συνδεθεί.
  • Οι αγοραστές και οι πωλητές ενεργούν με δική τους ευθύνη. Ο ασφαλέστερος τρόπος συναλλαγης είναι η αυτοπροσώπως παραλαβή των εμπορευμάτων και η άμεση πληρωμή με μετρητά. Εάν επιλέξετε την αποστολή, συνιστούμε να συζητήσετε τις λεπτομέρειες μέσω τηλεφώνου και να ζητήσετε τη διεύθυνση του πωλητή. Επιλέξτε έναν τρόπο πληρωμής με προστασία αγοραστή, όπως το PayPal. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και εάν έχετε υποψίες για απάτη, στείλτε μας ένα email. Διαβάστε τις οδηγίες και ενημερωθείτε.

 

Κοινές Ερωτήσεις

  1. Πως θα γραφτώ στο σύστημα αγγελιών;
  2. Πώς δημοσιεύω μια αγγελία;
  3. Πώς ανεβάζω φωτογραφία;
  4. Πως αλλάζω τις διαστάσεις της φωτογραφίας;
  5. Πώς επεξεργάζομαι την αγγελία μου;
  6. Πόσο διάστημα θα προβάλλεται η αγγελία μου;
  7. Πόσες αγγελίες μπορώ να δημοσιεύσω;
  8. Πώς αποσύρω την αγγελία μου;
  9. Γιατί δεν μπορώ να σβήσω την αγγελία μου;
  10. Μπορώ να ανανεώσω την αγγελία μου;
  11. Θέλω μεγαλύτερη προβολή και προτεραιότητα.
  12. Πως αξιολογώ μια συναλλαγή;
  13. Δεν μπορώ να συνδεθώ στο προφίλ μου
  14. Γιατί επιτρέπετε σε κάποιους να πωλούν ακριβά;
  15. Πως να στείλω δέμα σε άλλη πόλη;
  16. Προσοχή στους απατεώνες

 


Πως θα γραφτώ στο σύστημα αγγελιών;
Αν δεν έχετε προφίλ, πρέπει να εγγραφείτε παρέχοντας τα βασικά σας στοιχεία επικοινωνίας. Πρέπει να ενεργοποιήσετε το προφίλ σας ακολουθώντας το link στο αυτόματο email που θα σας σταλεί. Αν δεν το λάβετε, κοιτάξτε στα ανεπιθύμητα της αλληλογραφίας σας. Ενημερώστε το σύστημα παραλαβής των email σας πως δεν πρόκειται για ανεπιθύμητη αλληλογραφία ωστε να λαμβάνετε μελλοντικές ειδοποιήσεις για τις αγγελίες σας. Αμέσως μετά, μπορείτε να καταχωρίσετε αγγελίες.

Πώς δημοσιεύω μια αγγελία;
Κάντε κλικ στο κουμπί «Νέα αγγελία». Αν δεν έχετε λογαριασμό, πρέπει να εγγραφείτε παρέχοντας τα βασικά σας στοιχεία επικοινωνίας.  Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε στο Προφίλ σας και ακολουθήστε τα βήματα συμπλήρωσης με τη σειρά που θα εμφανιστούν:
> Κατηγορία - Επιλέξτε την κατηγορία που ταιριάζει στο προϊόν της καταχώρισης. Στο επόμενο βήμα μπορείτε να αναθεωρήσετε αν επιθυμείτε.
> Περιγραφή αγγελίας - Δώστε τον τίτλο και την περιγραφή του αντικειμένου (Γράφετε ελληνικά).
> Στοιχεία αγγελίας - Επιλέξτε αν πρόκειται για Προσφορά, Ζήτηση ή Ανταλλαγή. Σημειώστε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Δωστε σε πια περιοχή και πόλη βρίσκεται το αντικείμενο. Αναφέρετε την τιμή.
> Πληροφορίες που βοηθούν στην Αναζήτηση - Στην Περιγραφική Ετικέτα συμπληρώστε μια παραπλήσια περιγραφή με τον τίτλο.
> Φωτογραφίες - Ανεβάστε φωτογραφίες επιλέγοντας το σήμα με το βέλος. 
> Προτεραιότητα εμφάνισης - Σε περίπτωση που επιθυμείτε προτεραιότητα στην εμφάνιση, επι πληρωμή (Gold, Silver, Featured, κ.α.) η επιλογή σας θα σας οδηγήσει στο Paypal ή αν έχετε αρκετά Credits, θα αφαιρεθούν αυτόματα. Εναλλακτικά αφήστε την προεπιλογή Free με μηδενικό κόστος.
> Youtube Video link - Εδώ προσθέστε το λινκ του βίντεο σας απο το Youtube.
> Καταχώριση - Επικύρωση και δημοσίευση.
Οι δημοσιεύσεις διαρκούν 12 ημέρες και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πώς ανεβάζω φωτογραφία;
Κατά τη διαδικασία της δημοσίευσης, θα βρείτε τις οδηγίες για τη φόρτωση φωτογραφιών. Πρέπει απλά να τις ακολουθήσετε. Η διαδικασία φόρτωσης φωτογραφιών είναι απλή και μπορείτε να ανεβάσετε έως και 6 φωτογραφίες ανά αγγελία. Προτεινόμενες διαστάσεις 1366Χ768. Η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη διάσταση είναι 4000 Χ 3000 και 4.5mb.  Αν η διάσταση είναι σωστή αλλά δεν ανεβαίνει η φωτογραφία, αλλάξτε το όνομα του αρχείου με ένα που να έχει μόνο λατινικούς και αριθμητικούς χαρακτήρες, χωρίς παύλες και κενά. Η φόρτωση 6 φωτογραφιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πως αλλάζω τις διαστάσεις της φωτογραφίας;
Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε κάποιον επεξεργαστή εικόνας, όπως το Photoshop ή κάποιο άλλο δωρεάν πρόγραμμα όπως το https://www.photoscape.org . Εναλλακτικά δοκιμάστε τον online image editor στο https://www.picresize.com/ ή https://compressjpeg.com/.

Πώς επεξεργάζομαι την δημοσιευμένη αγγελία μου;
Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ήδη δημοσιευμένες αγγελίες σας, επιλέγοντας απο το προφίλ σας, το «Οι Αγγελίες μου» (αφού έχετε συνδεθεί). Κάτω απο κάθε αγγελία υπάρχει μια σειρά απο κουμπιά / επιλογές. Οι επιλογές αυτές είναι "Διόρθωση", "Επεξεργασία φωτογραφιών" και "Απόσυρση" ή "Ανανέωση" για την περίπτωση που έχει λήξει. Μόλις εφαρμόσετε και εγκρίνετε τις όποιες αλλαγές, θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία όποτε το επιθυμείτε.

Πόσο διάστημα θα προβάλλεται η αγγελία μου;
Οι αγγελίες προβάλλονται για 12 ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα, η δημοσίευση αποσύρεται αυτόματα. Μπορείτε να τις ανανεώσετε μέσα στο προφίλ σας.
Αν όχι, παραμένουν ανενεργές για 60 επιπλέον μέρες, σε περίπτωση που θελήσετε να τις επανενεργοποιήσετε. Μετά διαγράφονται αυτόματα.

Πόσες αγγελίες μπορώ να δημοσιεύσω;
Το κάθε μέλος δικαιούται απεριόριστες ταυτόχρονες, ενεργές αγγελίες.
Μην επαναλαμβάνετε τις ίδιες αγγελίες πριν τη λήξη τους.

Πώς αποσύρω την αγγελία μου;
Αν πουληθεί το αντικείμενό σας ή απλώς αποφασίσετε να το αποσύρετε, κάντε login και επιλέξτε «Οι Αγγελίες μου». Αφού εντοπίσετε την αγγελία, μπορείτε να την μαρκάρετε κάνοντας κλικ στο κουμπί «Απόσυρση», οπότε και αποκρύπτονται αυτόματα τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δώσει στην αγγελία. Δεν χρειάζεται να σβήνετε το περιεχόμενο. Oι αγγελίες μετά τις 12 μέρες δεν φαίνονται στο κοινό και διαγράφονται αυτόματα μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Γιατί δεν μπορώ να σβήσω την αγγελία μου;
Λόγω της κατάχρησης που προέκυψε απο μερικούς εις βάρος των υπολοίπων σβήνοντας και επαναλαμβάνοντας καθημερινά αγγελίες, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Η αγγελία διαγράφεται αυτόματα μετα τη λήξη της. Αν πουληθεί νωρίτερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Απόσυρση». Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα κρυφτούν αυτομάτως. Μη ζητάτε από τον διαχειριστή να τη σβήσει και μην σβήνετε εσείς το περιεχόμενο, αφήνοντας κενές καταχωρίσεις.

Μπορώ να ανανεώσω την αγγελία μου;
Μπορείτε να ανανεώσετε τις δημοσιεύσεις σας μέσω της επιλογής «Οι Αγγελίες μου». Μεταβείτε στην συγκεκριμμένη αγγελία και κάντε κλικ στο κουμπί «Ανανέωση». Μόλις εφαρμόσετε και εγκρίνετε τις αλλαγές, θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ για άλλες 12 μέρες. Δεν χρειάζεται να τις ξαναγράφετε απο την αρχή.

Θέλω μεγαλύτερη προβολή και προτεραιότητα.
Μπορείτε να αποκτήσετε αγγελίες με προτεραιότητα στην κατηγορία σαν Gold, Silver ή στην αρχική σελίδα ως Featured. Λεπτομέρειες στις Υπηρεσίες.

Πως αξιολογώ μια συναλλαγή;
Για να αξιολογήσετε τη συναλλαγή σας με κάποιο μέλος, πρέπει αρχικά να είστε συνδεδεμένος.
Πηγαίνετε στην αγγελία του χρήστη που σας ενδιαφέρει και επιλέγετε "Όλες οι καταχωρήσεις" απο τον ίδιο χρήστη, στα στοιχεία επικοινωνίας του.
Επιλέγετε "Σχόλια" και προσθέτετε μαζί με τα στοιχεία σας, Αξιολόγηση απο 1 έως 5 αστέρια και μια μικρή περιγραφή της συναλλαγής στο παρακάτω πεδίο. Αν δεν εμφανίζονται τα στοιχεία του επειδή τα έχει αποκρύψει με την επιλογή Sold, ζητήστε απο αυτόν που θα δεχθεί τον σχολιασμό να ακολουθήσει τις εξής ενέργειες: 
Μέσα απο το προφίλ σας επιλέξετε να εμφανίσετε όποια αγγελία σας (ενεργή ή μη) υπάρχει. Επιλέξτε "Επικοινωνία" και στη συνέχεια "Αλλες καταχωρίσεις απο το ίδιο μέλος" και αντιγράψτε απο το σημείο που φαίνονται οι διευθύνσεις στο Browser, το link που θα είναι κάπως έτσι: http://smart.noiz.gr/user_listings.php?id=99234. Στείλτε το link στον ενδιαφερόμενο για σχολιασμό.

 

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο προφίλ μου. Εχω κάνει εγγραφή αλλά το σύστημα δεν αναγνωρίζει το password.
Γράψτε σωστά το Email και κάντε Click εδώ ακολουθώντας την απλή διαδικασία για την αποστολή του Password.
Προϋποθέτει να διατηρείτε έγκυρη διεύθυνση email στο προφίλ σας.

 

Είναι δικαίωμα του καθενός να πουλάει όσο φτηνά, ακριβά ή λογικά επιθυμεί. Δυστυχώς αρκετοί πουλάνε τα μεταχειρισμένα όσο τα καινούργια. Δεν έχουμε καμμία αρμοδιότητα να ορίσουμε τις τιμές εμείς. Εχουμε όμως αναρτημένους οδηγούς για σημαντικά όργανα αλλά και το φόρουμ όπου συζητιόνται τέτοια θέματα, όπου ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί και να γνωρίζει πότε κάποιο όργανο είναι υπερτιμημένο. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η σελίδα απευθύνεται σε ενήλικες. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να γερνούν οι ακριβές αγγελίες και κάποια στιγμή είτε μειώνονται οι τιμές, είτε απλά αφαιρούνται απο απογοήτευση.
 

Πως να στείλω δέμα σε άλλη πόλη;
Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο επώνυμο courier ή και στα ΕΛΤΑ. Τις σχετικές λεπτομέρειες και τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ θα βρείτε εδώ: https://www.elta.gr/demata-esoterikou


Μη γράφετε greeklish και ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
Γράφετε καθαρούς κατανοητούς τίτλους με πεζά γράμματα.
Μη βάζετε ολόκληρο το κείμενο της αγγελίας στον τίτλο.

 


Προσοχή!

Προσοχή στους απατεώνες. Ενημερωθείτε στις σχετικές αναφορές στο forum εδώεδώ κι εδώ.

Μην εμπιστεύεστε ενδιαφερόμενους που σας προσφέρουν μεγαλύτερο αντίτιμο ή ζητούν να στείλετε τα μεταφορικά.

Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πωλητές και με πρόφαση ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν άμεσα το προς πώληση προϊόν, ζητούν από τα θύματα τους να τους δώσουν είτε τα στοιχεία της κάρτας τους είτε τους κωδικούς του e-banking τους και τους κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που  λαμβάνουν εκείνη την στιγμή στο κινητό τους ώστε δήθεν να τους καταθέσουν/βάλουν τα χρήματα.  

 

Άλλες φορές πάλι οι ανυποψίαστοι πωλητές, πείθονται από τους δράστες ότι :

  • είτε έχουν ήδη εξοφληθεί για το προϊόν που πούλησαν, κυρίως με το να τους επιδεικνύουν πλαστή βεβαίωση μεταφοράς εμβασμάτων.
  • είτε ότι δήθεν εκ παραδρομής τους έχουν καταθέσει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και ζητούν την επιστροφή της διαφοράς. Συνήθως ισχυρίζονται ότι κατά την πληκτρολόγηση του ποσού «πάτησαν κατά λάθος» ένα μηδενικό παραπάνω και αντί π.χ. για 800 ευρώ κατέθεσαν 8.000. Και σε αυτή την περίπτωση για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, αποστέλλουν πλαστό αποδεικτικό της κατάθεσης χρημάτων.           

                  

Τι πρέπει να προσέχετε

  • Μην αποκαλύπτετε για κανέναν λόγο (ακόμη και με την πρόφαση ότι έτσι θα μπορέσουν να σας καταθέσουν τα χρήματα) σε τρίτους τους κωδικούς πρόσβασής σας στο e-banking, τους κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που λαμβάνετε μέσω SMS/Viber, τα στοιχεία της κάρτας σας καθώς και τα προσωπικά και οικονομικά σας στοιχεία. Αρκεί να τους δώσετε μόνο τον λογαριασμό IBAN σας.
  • Να ελέγχετε την κίνηση των λογαριασμών σας για το ακριβές ποσό το οποίο σας έχει πιστωθεί από τον αγοραστή.  Μην βασίζεστε μόνο σε τυχόν αποδείξεις κατάθεσης  που σας προσκομίζει ο αγοραστής.

 

 

Το Noiz αναλαμβάνει την συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του. Δεν εγγυάται όμως για την ορθότητα, την πληρότητα ή και την διαθεσιμότητα των περιεχομένων των αγγελιών. Κατόπιν τούτων ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες/πληροφορίες του Noiz με δική του πρωτοβουλία, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την σχετική ευθύνη διασταύρωσης των εν λόγω πληροφοριών. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες αποτελούν μια προσφορά στον επισκέπτη και δεν δύνανται σε καμία περίπτωση να εκληφθούν ως έγκυρες πληροφορίες ή και συμβουλές ούτε υποκρύπτουν προτροπή για την τέλεση συγκεκριμένων πράξεων (π.χ. αγοράς, κ.λπ.).

 

 

Σε περίπτωση που πέσετε θύμα απάτης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή να καλέσετε το 11188.

 

 

Ηχοληψία & Μουσική Τεχνολογία στο forum

Η κατηγορία Μουσική Τεχνολογία του forum έχει πλούσια πληροφορία με ιστορικό πάνω από 20 έτη.

Κατηγορίες Μουσικών Οργάνων

Go to top
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της.
Αφαίρεση